Υλικά
2 συσκευασίες μπισκότα σαβουαγιάρ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουτιά τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
500 ml περίπου καφέ εσπρέσο
ένα φακελάκι φυτική κρέμα σαντιγί
λίγο κονιάκ
λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τον καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το τυρί και το κονιάκ. Χτυπάτε μόνο τα 2 ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε προσεκτικά στην κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί, σύμφωνα με τις οδηγίες, και τη ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Μουσκεύετε ελαφρά τα μπισκότα στον καφέ και τα στρώνετε στη φόρμα. Βάζετε τη μισή κρέμα, πάλι μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν πήξει και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με κακάο.
2 συσκευασίες μπισκότα σαβουαγιάρ
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κουτιά τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
500 ml περίπου καφέ εσπρέσο
ένα φακελάκι φυτική κρέμα σαντιγί
λίγο κονιάκ
λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τον καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το τυρί και το κονιάκ. Χτυπάτε μόνο τα 2 ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε προσεκτικά στην κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί, σύμφωνα με τις οδηγίες, και τη ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Μουσκεύετε ελαφρά τα μπισκότα στον καφέ και τα στρώνετε στη φόρμα. Βάζετε τη μισή κρέμα, πάλι μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν πήξει και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.