Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κέικ με σύκα

Υλικά: 
Αυγά: 3 μέτρια
Ζάχαρη: 100 γρ.
Σκόνη βανίλια: 2 κουταλάκια
Αλεύρι: 150 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Αλάτι: 1 πρέζα
Βούτυρο: 100 γρ.
Ξύσμα λεμονιού: 1 κουταλάκι
Σκόνη κανέλα: 1 πρέζα
Σκόνη γαρύφαλλο: 1 πρέζα
κορν φλάουρ: 3 κουταλιές
Τριμμένα κάσιους: 100 γρ.
Ξερά χοντροκομμένα σύκα: 200 γρ.
Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το κορν φλάουρ, τα κάσιους, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι λίγο - λίγο και τα σύκα.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 24 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF