Υλικά:
Αυγά: 3 μέτρια
Ζάχαρη: 100 γρ.
Σκόνη βανίλια: 2 κουταλάκια
Αλεύρι: 150 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Αλάτι: 1 πρέζα
Βούτυρο: 100 γρ.
Ξύσμα λεμονιού: 1 κουταλάκι
Σκόνη κανέλα: 1 πρέζα
Σκόνη γαρύφαλλο: 1 πρέζα
κορν φλάουρ: 3 κουταλιές
Τριμμένα κάσιους: 100 γρ.
Ξερά χοντροκομμένα σύκα: 200 γρ.
Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το κορν φλάουρ, τα κάσιους, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι λίγο - λίγο και τα σύκα.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 24 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Αυγά: 3 μέτρια
Ζάχαρη: 100 γρ.
Σκόνη βανίλια: 2 κουταλάκια
Αλεύρι: 150 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια
Αλάτι: 1 πρέζα
Βούτυρο: 100 γρ.
Ξύσμα λεμονιού: 1 κουταλάκι
Σκόνη κανέλα: 1 πρέζα
Σκόνη γαρύφαλλο: 1 πρέζα
κορν φλάουρ: 3 κουταλιές
Τριμμένα κάσιους: 100 γρ.
Ξερά χοντροκομμένα σύκα: 200 γρ.
Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το κορν φλάουρ, τα κάσιους, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι λίγο - λίγο και τα σύκα.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 24 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.