Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Γλάσα διάφορα

Γλάσο βανίλιας
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 κουταλιές νερό
1 ασπράδι αυγού

Διαδικασία
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ζεσταθεί, ελαφρά.
Προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι κι ανακατέψτε το, να επιτύχετε ένα λευκό αφράτο γλάσο.
Προσοχή, δεν πρέπει να βράσουν.
Αυτό το γλάσο μπορεί να στολίσει οποιαδήποτε τούρτα ή κέικ!

******** 
Γλάσο βανίλιας 2
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,
3-4 βανίλιες
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

Διαδικασία
Ανακατέψτε τα  σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.

******** 
Γλάσο λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη άχνη,
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Ανακατέψτε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε ένα λείο γλάσο.

******** 
Γλάσο πορτοκαλιού
1 κούπα άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την άχνη ζάχαρη με το πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο, γυαλιστερό σιρόπι.

********
 Γλάσο μόκας
1/4 κούπας φρέσκο βούτυρο
2 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. κοφτές, άγλυκο κακάο
2 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.σ. κοφτή, στιγμιαίο καφέ

Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη με το κακάο και την προσθέτετε λίγη-λίγη στο βούτυρο, ενώ χτυπάτε συνεχώς. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν-έναν και τον καφέ, διαλυμένο στο ζεστό νερό. Δουλεύετε τα υλικά, μέχρι το γλάσο να γίνει αφράτο.

******** 
Γλάσο φράουλας 
1/3 κούπας φρέσκο βούτυρο
 3 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. περίπου, χυμός φράουλας
1 στικ βανίλια

Διαδικασία
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Με το ειδικό εργαλείο πολτοποιείτε λίγες φράουλες ή χρησιμοποιείτε έτοιμο χυμό φράουλας. Προσθέτετε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό φράουλας και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF