220 γρ. τυρί κρέμα
250 ml. κρέμα γάλακτος
1½ πακέτο μπισκότα digestive
200 γρ. μαργαρίνη
1 κουτί ζαχαρούζο γάλα
1 φακελάκι ζελέ φράουλας
1/4 ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
250 γρ. φρέσκες φράουλες
100 γρ. φρέσκες φράουλες
Προετοιμασία
Βάζουμε στο μπλέντερ τα 100 γρ. φράουλες και τις πολτοποιούμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο πηχτό μίγμα. προσθέτουμε τον πολτό φράουλας, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα τσέρκι, η φόρμα με τσέρκι 28-30 cm, βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη αφού πρώτα την έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Πατάμε καλά με το χέρι να στρώσει και να κάτσει το μπισκότο καλά στη φόρμα. Στρώνουμε από πανω το μίγμα με την κρέμα τυριού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πλένουμε και κόβουμε τα 250 γρ. φράουλες στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω στο cheese cake, περιχύνουμε με το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.