Ένα υπέροχο γλύκισμα από την όμορφη Ήπειρο.
Συστατικά:350 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 μικρές φρυγανιές κοπανισμένες
8 αυγά
1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
300 γρ. ζάχαρη
μιά πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τoύς κρόκoυς με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μπαίκιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα τού λεμονιού. Ρίχνουμε, τέλος μέσα και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι.
Βουτυρώνουμε την φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μόνο από κάτω, περίπου 40 λεπτά.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό. Όταν κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.