Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αμυγδαλόπιτα Ηπείρου

Ένα υπέροχο γλύκισμα από την όμορφη Ήπειρο.
Συστατικά:
350 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 μικρές φρυγανιές κοπανισμένες
8 αυγά
1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
300 γρ. ζάχαρη
μιά πρέζα αλάτι
ξύσμα λεμονιού
μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τoύς κρόκoυς με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μπαίκιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα τού λεμονιού. Ρίχνουμε, τέλος μέσα και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι.
Βουτυρώνουμε την φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μόνο από κάτω, περίπου 40 λεπτά.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, και περιχύνουμε το γλυκό ζεστό. Όταν κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF