Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα πορτοκάλι


Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι
6 αυγά
100 γραμμ. βούτυρο για τα φύλλα
50 γραμμ. βούτυρο για την κρέμα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
 Βάζετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει n κρέμα. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα με το γάλα και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας. Απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αφού προηγουμένως τα έχετε βουτυρώσει, στον πάτο ενός ταψιού. Φροντίζετε να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα κάι γυρίζετε τα φύλλα προς τα μέσα. Απλώνετε και τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχετε βουτυρώσει, και σκεπάζετε την κρέμα. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια σε τετράγωνα κομμάτια. Ψεκάζετε με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

Για το σιρόπι
Βράζετε τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και την κανέλα για 6-7 λεπτά. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι στο γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF