Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Φτιάξτε την δικιά σας σπιτική μερέντα.

Υλικά:
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ. βούτυρο μαργαρίνη (βιτάμ, φαστ, κ.λ.π.)
5 κουτ. σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
1 φλιτζ. τσ. αλεσμένα φουντούκια, σκόνη
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει. Τη διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο.

Tips:
Τα φουντούκια τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ, (όχι στο μούλτι) με μία κουτ. σ. ζάχαρη άχνη, για να μην βγεί το λάδι τους και μας γίνουν κρέμα. Αν όταν κρυώσει είναι πολύ σφιχτή, ή πολύ αραιή, αραιώνουμε με λίγο γάλα, ή αντιθέτως, προσθέτουμε λίγα ακόμα φουντούκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF