Φτιάξτε την δικιά σας σπιτική μερέντα.
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ. βούτυρο μαργαρίνη (βιτάμ, φαστ, κ.λ.π.)
5 κουτ. σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
1 φλιτζ. τσ. αλεσμένα φουντούκια, σκόνη
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει. Τη διατηρούμε σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο.
Tips:
Τα φουντούκια τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ, (όχι στο μούλτι) με μία κουτ. σ. ζάχαρη άχνη, για να μην βγεί το λάδι τους και μας γίνουν κρέμα. Αν όταν κρυώσει είναι πολύ σφιχτή, ή πολύ αραιή, αραιώνουμε με λίγο γάλα, ή αντιθέτως, προσθέτουμε λίγα ακόμα φουντούκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.