Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά
 4 κούπες γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κροκάδια
λίγη βανίλια
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση 
Βράστε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι 1' ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το ζεστό γάλα ανακατέυοντας ζωηρά και κατόπιν τη ζάχαρη. Σιγοβράστε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε την κρέμα, να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που, για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια. Κολλήστε στην επιφάνει της κρέμας πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, κι αφήστε την στην άκρη. Σ' ένα μεγάλο ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα μ' ένα πινέλο. Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε την με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και πάλι. Ψήστε την μπουγάτσα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα, 30' περίπου. Σερβίρετέ τη ζεστή, κομμένη με κοφτερό μαχαίρι σε κομματάκια μπουκιάς, πασπαλισμένη με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Ατομα: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF