Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ταβούκ Γκογσού (Tavuk gogsu)

Κρέμα από στήθος κοτόπουλου. Ταβούκ Γκογσού (Tavuk gogsu)

Περιγραφή συνταγής
Μοναδικής νοστιμιάς γλυκό με βάση το αλεσμένο στήθος κοτόπουλου. Εύκολη στην παρασκευή της, εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση της και μας προκαλεί να την φτιάξουμε και να εντυπωσιάσουμε σε όποιο τραπέζι την προσφέρουμε.

Υλικά
1 λίτρο πλήρες γάλα
600 γρ. ρυζάλευρο
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 στήθος κοτόπουλο
το ξύσμα από 1 βανίλια ξυλάκι
350 γρ. ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τα δύο είδη αλευριού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 – 25 λεπτά μέχρι να λιώνει. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας. Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα μας σ’ ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο. Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντάς το με αρκετή κανέλα.

Από το βιβλίο του Ηλία Σκουλά Σμύρνη, γεύση πανιώνιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF