Υλικά για 4 άτομα:
8 κουτ. σούπας Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
1 κούπα βατόμουρα κατεψυγμένα
1 κούπα σμέουρα κατεψυγμένα
3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
2-3 φύλλα γκοφρέτας, η caprice πουράκια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
4 ποτήρια (για το σερβίρισμα του γλυκού)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τα σμέουρα (κατεψυγμένα, δεν τα ξεπαγώνουμε!) και τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους. Ανακατεύουμε καλά για να πάει η μαρμελάδα παντού. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από το μείγμα με τα φρούτα και (αφού σπάσουμε τα φύλλα γκοφρέτας σε μικρά κομμάτια) 2-3 κομματάκια γκοφρέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (Σμετάνα, μείγμα, γκοφρέτα) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Διακοσμούμε με ένα κλαράκι μαντζουράνα ή δυόσμο ή βασιλικό, ανάλογα με την προτίμησή μας. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
8 κουτ. σούπας Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
1 κούπα βατόμουρα κατεψυγμένα
1 κούπα σμέουρα κατεψυγμένα
3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
2-3 φύλλα γκοφρέτας, η caprice πουράκια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
4 ποτήρια (για το σερβίρισμα του γλυκού)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τα σμέουρα (κατεψυγμένα, δεν τα ξεπαγώνουμε!) και τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους. Ανακατεύουμε καλά για να πάει η μαρμελάδα παντού. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από το μείγμα με τα φρούτα και (αφού σπάσουμε τα φύλλα γκοφρέτας σε μικρά κομμάτια) 2-3 κομματάκια γκοφρέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (Σμετάνα, μείγμα, γκοφρέτα) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Διακοσμούμε με ένα κλαράκι μαντζουράνα ή δυόσμο ή βασιλικό, ανάλογα με την προτίμησή μας. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.