Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ρώσικo Trifle

Υλικά για 4 άτομα:
8 κουτ. σούπας Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
1 κούπα βατόμουρα κατεψυγμένα
1 κούπα σμέουρα κατεψυγμένα
3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
 2-3 φύλλα γκοφρέτας, η caprice πουράκια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
 4 ποτήρια (για το σερβίρισμα του γλυκού)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τα σμέουρα (κατεψυγμένα, δεν τα ξεπαγώνουμε!) και τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους. Ανακατεύουμε καλά για να πάει η μαρμελάδα παντού. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από το μείγμα με τα φρούτα και (αφού σπάσουμε τα φύλλα γκοφρέτας σε μικρά κομμάτια) 2-3 κομματάκια γκοφρέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (Σμετάνα, μείγμα, γκοφρέτα) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα. Διακοσμούμε με ένα κλαράκι μαντζουράνα ή δυόσμο ή βασιλικό, ανάλογα με την προτίμησή μας. Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF