Υλικά
3 λεμόνια
4 κρόκους αυγού
1 αυγό
150γρ φρουκτόζη
200γρ γάλα
4 φύλλα ζελατίνα
2 βανίλιες
1φλτζ κρέμα γάλακτος
1 κεσέ γιαούρτι
1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
4 κουταλιές βούτυρο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους, το αυγό και τη φρουκτόζη. Αφήνουμε το γάλα να κάψει καλά και το προσθέτουμε στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρά και να αλλάζει χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες στραγγισμένες πολύ καλά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα για βάση σε ένα ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα. Πατάμε να είναι ομοιόμορφο παντού. Ρίχνουμε από πάνω τη μους και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.
3 λεμόνια
4 κρόκους αυγού
1 αυγό
150γρ φρουκτόζη
200γρ γάλα
4 φύλλα ζελατίνα
2 βανίλιες
1φλτζ κρέμα γάλακτος
1 κεσέ γιαούρτι
1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
4 κουταλιές βούτυρο
Διαδικασία
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους, το αυγό και τη φρουκτόζη. Αφήνουμε το γάλα να κάψει καλά και το προσθέτουμε στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει ελαφρά και να αλλάζει χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες στραγγισμένες πολύ καλά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα για βάση σε ένα ταψί με αποσπώμενα τοιχώματα. Πατάμε να είναι ομοιόμορφο παντού. Ρίχνουμε από πάνω τη μους και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.