Στην συνταγή έχω βάλει και την δικιά μου πινελιά...
Υλικά:
1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια Γιώτης
400 ml γάλα
100 γραμ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
100 γραμ. καρυδόψιχα, ολόκληρη
50 γραμ. ροδόνερο
φορμάκια
Για το ζελέ μελιού:
3 φύλλα Ζελατίνη (6 γρ.)
300 γραμ. μέλι
1 δόση espresso
Κρύο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μουσκεύουμε στο κρύο νερό τη Ζελατίνη.
Ζεστένουμε το μέλι και ρίχνουμε την ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Μοιράζουμε το ζελέ στα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι 4-5 καρύδια ολόκληρα και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε με το γάλα την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Γιώτης, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το ροδόνερο, τα τριμμένα καρύδια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα φορμάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες. Τα βουτάμε σε ζεστό νερό, ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα δυόσμου.
Παραλλαγές
Μπορούμε να το κάνουμε με ζελέ σοκολάτας.
100 γρ. κουβερτούρα κομματάκια
200 γρ. γάλα
15 γρ. ζάχαρη
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και διαλύουμε την κουβερτούρα, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε φορμάκια και ακολουθούμε την συνταγή ως άνωθεν...
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ. γ. από κάποιο λικέρ στην σοκολάτα η στο μέλι, η 1/2 κ.γ. νες καφέ διαλυμένο σε 1 κ. σ. νερό, και πολλές άλλες παραλαγές...Μπορούμε αντι για καρύδια, να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.