Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα μπανάνα με γλάσο σοκολάτας.

Υλικά.

Για την κρέμα μπανάνα:
130 γρμ. γάλα
130 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρμ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
150 γρμ. πολτοποιημένη μπανάνα
200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 κουτ. γλ. λικέρ μπανάνας
8 γρμ. φύλα ζελατίνα

Για την μους σοκολάτας - μπανάνας:
180 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
400 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
100 γρμ. μπανάνα πολτοποιημένη
100 γρμ. μπισκότα digestive τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
1 βανίλια

Για τη βάση μπισκότου:
60 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
50 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ασπράδια αβγού
70 γρμ. αμύγδαλο άσπρο τριμμένο σε σκόνη

Για το γλάσο σοκολάτας:
200γρ κουβερτούρα 55% κακάο,τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30γρ μέλι

Εκτέλεση για την κρέμα μπανάνα:
Βάζουμε την κρέμα με το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτουμε στο γάλα. ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι τους 84° c, έτσι ώστε να μη βράσει και κόψει το αυγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνα, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μαζί με την μπανάνα, αφήνουμε να κρυώσει, όχι να πήξει και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα σαντιγί, και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα χαμηλό τσέρκι, διαμέτρου 22 cm. το ύωος της κρέμας πρέπει να μην υπερβένει το 1 εκ. και το τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου το μείγμα παγώσει πάρα πολύ και να μπορούμε να το ξεφορμάρουμε με τα χέρια μας.

Εκτέλεση για τη μους σοκολάτας-μπανάνας:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων, τόσο ώστε η
θερμοκρασία της σοκολάτας να είναι στους 50-55°c.Ανακατεύουμε μαζί με την μπανάνα, την βανίλια, και το μπισκότο με μια μαρίζ, και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.

Εκτέλεση για τη βάση μπισκότου:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη αμυγδάλου. Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε μια λαδόκολλα, δημιουργούμε δυο δίσκους διαμέτρου 24 cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°c για 15-20 λεπτά.

Εκτέλεση για το γκλάσο σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.

Συναρμολόγηση:
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 cm τοποθετούμε τον ένα δίσκο μπισκότου, απλώνουμε τη μισή από τη μους σοκολάτας - μπανάνας, καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο μπισκότου και πάνω από αυτόν τοποθετούμε την παγωμένη κρέμα μπανάνας.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη μους σοκολάτας - μπανάνας, ισιώνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά γκλασάρουμε την τούρτα μας. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει, και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF