Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πίτα καρύδας με σιρόπι

Υλικά:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι αγελάδος
4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι (20 γραμμ.) μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε την πίτα σε ταψί 30x40 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οC σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι1 σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα για να μην μας χαλάσει η κρούστα, με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Σημ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας. 
Σημ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.

Για το σιρόπι: 
Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF