Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Κορμός μπανάνας με σοκολάτα

 Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βιτάμ λιωμένο
150 γρ. γάλα
75 γρ. νερό
200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
½ κ. γλ . αμμωνία
½ κ. γλ. σόδα

Για την κρέμα μπανάνας:
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
500 γρ. χυμός μπανάνας
4 φύλλα ζελατίνης (8 γρ.)
2 μπανάνες κομμένες σε στρογγυλές φέτες

Για την γκανάς:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
25 γρ. βιτάμ

Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο, την σόδα και την αμμωνία.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα .χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το γάλα και τέλος το νερό. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Το απλώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 6 λεπτά.

Για την κρέμα :
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 250 γρ. χυμό μπανάνας ρίχνουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό ,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει .Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και ενώνουμε μαλακά με το μείγμα από το χυμό μπανάνας. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για μιάμιση ώρα.

Γκανάς : 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το βιτάμ. Μόλις βράσει αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Στρώνουμε στο πάγκο μας το παντεσπάνι. Απλώνουμε πάνω του την κρέμα και πάνω αραδιάζουμε στρογγυλές φέτες από τις μπανάνες .ρολάρουμε τον κορμό και τον τοποθετούμε σε μια σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω. Παίρνουμε τη γκανάς με μια κουτάλα και αρχίζουμε να περιχύνουμε τον κορμό αφού καλυφθεί όλο το γλυκό μας αφήνουμε λίγο να σταθεί η γκανάς και το τοποθετούμε σε δίσκο. Στολίζουμε αν θέλουμε με φετούλες μπανάνας και σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF