Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κανταϊφι Γιαννιώτικο με καρύδι

Συστατικά:
250 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
μισό φλιτζάνι τού τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα
μισό κιλό κανταΐφι
250 γραμ. φύλλο μπακλαβά
1 φλιτζάνι τού τσαγιού βούτυρο λιωμένο ή 1 βιτάμ των 250 γραμ.

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια τού τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τήν καρυδόψιχα μέ την κανέλα καί τή ζάχαρη. Χωρίζουμε τό κανταΐφι καί τό φύλλο στή μέση (σέ δύο μέρη). Λιώνουμε τό βούτυρο.
Στρώνουμε μέσα σέ ορθογώνιο ταψί 20Χ40 έκ., βουτυρωμένο, τά μισά φύλλα μπακλαβά, αλείφοντας ένα-ένα μέ βούτυρο. Απλώνουμε επάνω τό μισό κανταΐφι καί σκεπάζουμε μέ τό μείγμα της καρυδόψιχας. Βάζουμε από πάνω τό υπόλοιπο κα κανταΐφι καί τό ραντίζουμε μέ αρκετό βούτυρο. Τό σκεπάζουμε μέ 5-6 φύλλα μπακλαβά, αλειμμένα μέ βούτυρο. Χαράζουμε τό κανταΐφι σέ λουρίδες (δηλ. μόνο τά φύλλα).
Τό ψήνουμε σέ μέτριο φούρνο γιά μιά ώρα.
Βράζουμε τό σιρόπι καί τό ρίχνουμε στό κανταΐφι όταν γίνει χλιαρό. Έπειτα τό κόβουμε τετράγωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF