Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μούς λεμονιού

Υλικά.
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά, (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
3 κ.γ. σκόνη ζελατίνα, η 6 φύλλα
300 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση.

Σε ένα μπολ Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
και να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Χτυπάμε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 100 ml βραστό νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη, στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Την μοιράζουμε σε ποτήρια η μπολάκια, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF