Υλικά.
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά, (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
3 κ.γ. σκόνη ζελατίνα, η 6 φύλλα
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
και να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Χτυπάμε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 100 ml βραστό νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη, στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Την μοιράζουμε σε ποτήρια η μπολάκια, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει.
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά, (χωριστά ασπράδια με κρόκους)
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
3 κ.γ. σκόνη ζελατίνα, η 6 φύλλα
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
και να γίνει παχύρρευστη κρέμα. Χτυπάμε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 100 ml βραστό νερό με τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη, στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Την μοιράζουμε σε ποτήρια η μπολάκια, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.