Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μηλόπιτα αναποδογυριστή 2

Υλικά: 
3 μέτρια κόκκινα μήλα
150 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. corn flour
4 μέτρια αυγά
50 ml γάλα
100 γρμ. ζάχαρη ακατέργαστη
25 γρμ. καρυδόψιχα τριμμένη
100 γρμ. ξανθή σταφίδα
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης σε σκόνης ( 0,25 γρμ.)
1 βανίλια
κανέλα σε σκόνη

Για την καραμέλα :
20 γρμ. βούτυρο,
80 γρμ. ζάχαρη ακατέργαστη.

Εκτέλεση:
Πλύνετε και καθαρίστε τα μήλα. Στρώστε με αντικολιτικό χαρτί ένα ταψακι (διάμετρος 22-24cm ). Ετοιμάστε την καραμέλα σε ένα τηγανακι βάλτε τη ζάχαρη με το βούτυρο, θερμανετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Ρίξτε την αμέσως στο ταψακι και καλύψετε τον πάτο του ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με την μισή τριμμένη καρυδόψιχα. Κόψτε λεπτές φετουλες τα μήλα, και τοποθετήστε τα προσεκτικά, σε ένα στρώμα, πάνω από την καραμέλα. Τα υπόλοιπα μήλα, τρίψετε τα στον τριφτη. Χτυπήστε καλά στο μίξερ το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αβγά και τη βανίλια, και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε τον κρόκο, το γάλα, το αλεύρι και το corn flour κοσκινισμένα και ανακατέψτε καλά. Στο τέλος προσθέστε τις σταφίδες και το τριμμένο μήλο. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ένα τεταρτάκι. Αναποδογυρίζετε την μηλόπιτα σε ένα δίσκο. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της, με την υπόλοιπη τριμμένη καρυδόψιχα και την κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF