Για το παντεσπάνι
250γρ αλεύρι
150γρ ζάχαρη
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
1/2φλτζ βούτυρο
50γρ κουβερτούρα
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
Για τη γέμιση
150γρ κουβερτούρα
150γρ βούτυρο
300γρ άχνη ζάχαρη
1/2φλτζ γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα φουντούκια
Διαδικασία
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μείγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.
Για τη γέμιση
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.
Συρναμολόγηση
Σε ένα δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα, και στα πλάγια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.