1 παντεσπάνι
Για τη γέμιση και διακόσμηση
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Για τη γέμιση
Τρία τέταρτα από τα 400 γρ. σαντιγύ
200 γραμμάρια κρεμώδες τυρί (Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια)
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ
50 γραμμάρια σοκολάτα Μαρς (1 ράβδο)
Για επικάλυψη
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 σοκολάτες μαρς x 50 γραμμάρια η κάθε μία
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά μέλι2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
Την υπόλοιπη κρέμα σαντιγύ από τα 400 γρ. με 1 κουταλιά κακάο
Διακοσμητικά αστεράκια σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σε ταψί ή φόρμα 28 εκ. με τσέρκι, κατά προτίμηση από την προηγούμενη ημέρα. Βλέπετε οδηγίες πώς να φτιάξετε το παντεσπάνι εδώ. (μόνο που αντί για πορτοκάλι βάζουμε 3 κ. σ. κακάο, και 1 βανίλια)
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τα 100 γραμμάρια σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κτυπάμε τα 400 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Κρατάμε ένα μέρος για τη διακόσμηση στο οποίο ανακατεύουμε το κακάο και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το τυρί και τον καφέ και τα κτυπάμε καλά. Αφού κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα την ανακατεύουμε και αυτή με την κρέμα.
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και βρέχουμε και τα δύο κομμάτια με το λικέρ. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και φοράμε το τσέρκι γύρω από το παντεσπάνι. Βάζουμε την κρέμα από πάνω.
Λιώνουμε 1 σοκολάτα μαρς και με ένα κουταλάκι τη βάζουμε πάνω από την κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Στο ίδιο μπαιν μαρί βάζουμε τις άλλες 2 σοκολάτες μαρς και την κουβερτούρα και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και την κρέμα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο 2 – 3 ώρες, μέχρι να πήξει.
Πριν να βγάλουμε το τσέρκι με ένα μαχαίρι ελευθερώνουμε το κέικ.
Τέλος διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγύ και σοκολατένια αστεράκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.