Υλικά:
200 gr βούτυρο
200 gr ζάχαρη
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)
3-4 βανίλιες
70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μείγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή (και σε άλλο σχήμα δεν μας νοιάζει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παραμένει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
Αν τρελαίνεστε για σοκολάτα, μόλις κρυώσει μπορείτε να το περιχύσετε με γλάσο σοκολάτας,
Υλικά
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
240 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά, να κάψει, η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη, ανακατύεουμε καλά με μια μαρίζ να λιώσει καλά η κουβερτούρα, και προσθέτουμε το μέλι, αφήνουμε να κρυώσει καλά, και περιχύνουμε το κέικ πάνω σε μία σχάρα.
200 gr βούτυρο
200 gr ζάχαρη
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)
3-4 βανίλιες
70 gr αλεύρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μείγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή (και σε άλλο σχήμα δεν μας νοιάζει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παραμένει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
Αν τρελαίνεστε για σοκολάτα, μόλις κρυώσει μπορείτε να το περιχύσετε με γλάσο σοκολάτας,
Υλικά
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
240 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά, να κάψει, η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη, ανακατύεουμε καλά με μια μαρίζ να λιώσει καλά η κουβερτούρα, και προσθέτουμε το μέλι, αφήνουμε να κρυώσει καλά, και περιχύνουμε το κέικ πάνω σε μία σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.