Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μους Γιαουρτιού με Ρόδι

Υλικά:
1 λίτρο γιαούρτι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
0,75 λίτρου χυμό ροδιού (750 γρ.)
½ κούπα γρεναδίνη
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
½ κούπα ζάχαρη
5 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη, η 5 φύλλα των 2 γρ.
1 κομπόστα με φρούτα ανάμεικτα
1 κούπα σιρόπι από την κονσέρβα φρούτων
Γλυκό Μελιτζανάκι ή οποιοδήποτε άλλο κόκκινο γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 1 κούπα κρύο νερό.
Στραγγίζουμε τα φρούτα και κρατάμε το σιρόπι.
Ζεσταίνουμε το χυμό ροδιού και το σιρόπι μέχρι να γίνουν χλιαρά στραγγίζουμε την ζελατίνη και την ανακατεύουμε μέσα στο χυμό. Ρίχνουμε και τη γρεναδίνη και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ ροδιού.
Βάζουμε το ζελέ στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Μειώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέτουμε τη σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε και τα φρούτα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF