Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καρυδόπιτα Ηγουμενίτσας

Συστατικά:
1 ποτήρι τού νερού καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 ποτήρι τού νερού παξιμάδι κοπανισμένο .
1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τού καφέ ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι τού καφέ κονιάκ
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (για άρωμά)
6 αυγά
1 φλιτζάνι τού τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κοπανισμένη κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
λίγο βούτυρο γιο το άλειμμα τής φόρμας
1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τή ζάχαρη, τό κονιάκ, τό λάδι καί τούς κρόκους των αύγών σέ λεκάνη καί τά χτυπάμε μέχρι νά διαλυθεί ή ζάχαρη.
Προσθέτουμε το παξιμάδι, το καρύδι, τη μπαίκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τήν κανέλα και τα γαρίφαλα κι ανακατεύουμε μέχρι νά ενωθούν.
Ρίχνουμε τέλος καί τ' ασπράδια χτυπημένα σέ σφιχτή μαρέγκα κι ανακατεύουμε ελαφρά, να γίνει μιά αφράτη ζύμη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μέ φουγάρο, βουτυρωμένη καί πασπαλισμένη μέ ψιλό σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο, μέτριο, μισή ώρα περίπου.
Βράζουμε τό νερό μέ τη ζάχαρη, μέχρι νά δέσει τό σιρόπι. Πρίν τό κατεβάσουμε από τή φωτιά προσθέτουμε τό χυμό τού λεμονιού καί τό αφήνουμε να πάρει ακόμα δυό βράσεις.
Αφού τό γλυκό εχει κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι βραστό, το σκεπάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, τό βάζουμε στο ψυγείο καί, έπειτα από δυό ώρες, τό βγάζουμε καί τό γυρίζουμε μέ προσοχή σέ πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF