Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Kολοκυθόπιτα γλυκιά 2


Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1300 - 1500 γρ. κολοκύθα ξυσμένη και στραγγισμένη
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού κοφτό αλάτι
1 φλ. τσαγιού σταφίδα ξανθή
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
κανέλα σκόνη
μερικά καρφάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ την κολοκύθα με τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιμιγδάλι, τη σταφίδα, τα καρύδια και την κανέλα. Βουτυρώνετε ένα ταψί (περίπου 30Χ40 εκ.) και στρώνετε ένα φύλλο. Βουτυρώνετε το φύλλο και στρώνετε από πάνω δεύτερο φύλλο. Συνεχίζετε έως ότου τελειώσουν τα μισά φύλλα. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την στρώνετε. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που περισεύουν και τα βουτυρώνετε. Από πάνω βάζετε ένα φύλλο και το βουτυρώνετε, βάζετε δεύτερο κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Kόβετε αυτά που περισεύουν από το ταψί. Χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια, χωρίς όμως να κόψετε τα φύλλα της βάσης του ταψιού. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μαργαρίνη, καρφώνετε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μιάμιση περίπου ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF