Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καρυδόπιτα Γιαννώτικη

Συστατικά:
3 φλιτζ. καρύδια ψιλοτριμμένα (αλεσμένα)
1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. αλεύρι
γαλέτα ψιλοτριμμένη
μισό φλυτζ. βούτυρο
8 αβγά
2 κουτ. γ. κανέλα
2 κουτ. γ. μπέικιν παουντερ

Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1-2 ποτηράκια κονιάκ

Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και τους κρόκους 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους και ρίχνουμε λίγα λίγα τα αλεσμένα καρύδια, που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι και το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με γαλέτα ψιλή. Στρώνουμε την επιφάνεια της, να γίνει ισόπαχη και σκορπίζουμε πάνω της τα χοντροκομμένα καρύδια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Στο μεταξύ, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και όταν δέσει λίγο το σιρόπι το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, ζεστή όπως είναι, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF