Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα Σοκολάτα espresso

Στη συνταγή αυτή έχω κάνει μια παραλαγή με την δικιά μου πινελιά...
Υλικά
Για το παντεσπάνι
300 γρμ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
8 αυγά

250 ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 γρμ. βιτάμ
100 γρμ. κακάο σκόνη, άγλυκο
1 βανίλια

Για το σιρόπι
150 γρμ.. ζάχαρη
150 γρμ.. νερό
3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι

Για την bitter μούς σοκολάτα
300 γρμ..κουβερτούρα
200 γρμ..κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
75 γρμ.. γάλα
Μια δόση έτοιμο espresso
1 κουτ. σ. μέλι

Για την μούς σοκολάτα
100 γρμ.. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
100 γρμ.. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
250 γρμ.. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
80 γρμ.. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Για την επικάλυψη
300 γρμ.. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρμ.. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρμ.. μαργαρίνη
3-4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
1 κουτ. σ. μέλι

Για το γαρνίρισμα
1 σοκολάτα γάλακτος
Μερικές φράουλες

Εκτέλεση
Καταρχήν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μους και την επικάλυψη, γιατί θέλουν χρόνο για να κρυώσουν και να πήξουν.

Η bitter μούς σοκολάτα
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε Μπεν Μαρί.
Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν σαντιγί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
Το προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το μέλι και τον espresso.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντιγί σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Η μούς σοκολάτα
Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε Μπεν Μαρί, προσθέτουμε το μέλι και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο,το ίδιο κάνουμε και με τα ασπράδια των αβγών.
Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά την σαντιγί και τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μία σπάτουλα και την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Η επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την βράζουμε.
Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι και το ρούμι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να πήξει.

Το παντεσπάνι
1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη την βανίλια με τους κρόκους για 6 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το βιτάμ και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύετε.
 2. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το αλεύρι ανακατεμένο με το κακάο, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25' λεπτά.
4. Βάζετε το παντεσπάνι στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβετε σε τρεις οριζόντιες φέτες.

Το σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά,μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
Το ραντίζουμε με το σιρόπι να βραχεί καλά.
Προσθέτουμε την bitter μούς και στρώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Βάζουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι,το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και στρώνουμε την μούς σοκολάτα.
Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι,το ραντίζουμε με σιρόπι και ξεκινάμε την επικάλυψη της τούρτας. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε με την κρέμα όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Ξίνουμε την σοκολάτα γάλακτος με το εργαλείο δημιουργώντας ροκανίδι και στολίζουμε την τούρτα,  προσθέτουμε και τις φράουλες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF