Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
4 με 5 κιλά κολοκύθα
 2 κ. σ. βιτάμ
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
½ κιλό φύλλο κρούστας
μερικά καρφάκια γαρύφαλλα

Εκτέλεση
1. Τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Όταν στραγγίξει τη βάζετε σε λεκάνη και την αναμιγνύετε με τη γαλέτα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα, την καρυδόψιχα, δύο κουταλιές βιτάμ και το αλάτι.
2. Ανακατεύετε το μείγμα καλά. Στρώνετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λίγο βιτάμ, φύλλα κρούστας, λίγο περισσότερα από τη μισή ποσότητα, αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά, με βιτάμ . Απλώνετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα αλειμμένα με βιτάμ .
3. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
4. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την πασπαλίζετε με κανέλα και μπήγετε σε κάθε κομμάτι της από ένα καρφάκι γαρύφαλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF