Υλικά
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
4 με 5 κιλά κολοκύθα
2 κ. σ. βιτάμ
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
½ κιλό φύλλο κρούστας
μερικά καρφάκια γαρύφαλλα
Εκτέλεση
1. Τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Όταν στραγγίξει τη βάζετε σε λεκάνη και την αναμιγνύετε με τη γαλέτα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα, την καρυδόψιχα, δύο κουταλιές βιτάμ και το αλάτι.
2. Ανακατεύετε το μείγμα καλά. Στρώνετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λίγο βιτάμ, φύλλα κρούστας, λίγο περισσότερα από τη μισή ποσότητα, αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά, με βιτάμ . Απλώνετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα αλειμμένα με βιτάμ .
3. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
4. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την πασπαλίζετε με κανέλα και μπήγετε σε κάθε κομμάτι της από ένα καρφάκι γαρύφαλλο.
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένη καρυδόψιχα
4 με 5 κιλά κολοκύθα
2 κ. σ. βιτάμ
1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
½ κιλό φύλλο κρούστας
μερικά καρφάκια γαρύφαλλα
Εκτέλεση
1. Τρίβετε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Όταν στραγγίξει τη βάζετε σε λεκάνη και την αναμιγνύετε με τη γαλέτα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα, την καρυδόψιχα, δύο κουταλιές βιτάμ και το αλάτι.
2. Ανακατεύετε το μείγμα καλά. Στρώνετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λίγο βιτάμ, φύλλα κρούστας, λίγο περισσότερα από τη μισή ποσότητα, αλειμμένα το κάθε ένα ξεχωριστά, με βιτάμ . Απλώνετε πάνω στα φύλλα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα αλειμμένα με βιτάμ .
3. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, και τη ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
4. Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την πασπαλίζετε με κανέλα και μπήγετε σε κάθε κομμάτι της από ένα καρφάκι γαρύφαλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.