Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα πορτοκαλιού (για γλυκά)

Υλικά:
150 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές σ. ζάχαρη
2 κουταλιές σ. ρούμι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες, και σε τάρτες.

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή!! Με βοήθησε πολύ!!
    Καλή επιτυχία στην ιστοσελίδα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε βοήθησε Ροδούλα. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία και εσύ σε ότι φτιάχνεις.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF