Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Lemon pie (λεμονόπιτα)

Υλικά

Για την τάρτα

250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 κουτ. της σούπας παγωμένη σόδα υγρό

Για την κρέμα γέμισης
1 1/2 κούπα ζάχαρη
7 1/2 κουτ. της σούπας Κορν φλάουρ
μισό κουτ. του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες νερό
3 κρόκους χτυπημένους
Ξύσμα λεμονιού απο 3 λεμόνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη
3 ασπράδια αυγών
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1/2 κούπα ζάχαρη αχνη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.
Με τα χέρια σας τρίβεται το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με τη σόδα. Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και τοποθετείτε σε λαδωμένη ταρτιέρα.Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Κατόπιν μεχρι να ετοιμαστεί η τάρτα μας βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα.
Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη. Μ' ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF