Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Chocolate Delice

Υλικά για το μπισκότο:
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κακάο
6 ασπράδια αυγών
30 γρ. ζάχαρη
Υλικά για την μους σοκολάτα:
300 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση για το μπισκότο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την άχνη και το κακάο. Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια και τα 30 γρ. ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και επάνω εκεί απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση για την μους σοκολάτα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Απλώνουμε σ' ένα επίπεδο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Συναρμολόγηση:
 Ξεκολλάμε το μπισκότο από την λαδόκολλα, κόβουμε 3 ισόπαχες λωρίδες, στη μια λωρίδα βάζουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα, το 2ο μπισκότο, την άλλη μισή κρέμα σοκολάτα και τελειώνουμε με το τρίτο μπισκότο και κρέμα, κάνοντας τραβίγματα με την σπάτουλα πάνω στην κρέμα, σχηματίζοντας έτσι ανομοιόμορφα σχήματα. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με φρούτα δάσους, ή ότι άλλο θέλουμε. (Προερετικά αν θέλουμε γλασάρουμε το γλυκό μας, με γλάσο σοκολάτας.)

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF