Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Chocolate Delice. Ατομικά.

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικά Chocolate Delice. Η συνταγή είναι Αγγλική, και μεταφρασμένη από μένα αποκλειστικά για αυτό εδώ το site.

Υλικά:

Για το μπισκότο Βάσης:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ. βούτυρο

100 γρμ. ζάχαρη άχνη
Πρέζα αλάτι
1 αυγό

Για την Creme Brulee:
375 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
135 γρμ. γάλα
2 βανίλιες, φασόλι,
7 κρόκοι αυγών
1 ολόκληρο αυγό
60 γρμ. άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας:
190 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
190 γρμ. βραστό νερό
60 γρμ. σκόνη κακάο
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
15 γρμ. φύλλα ζελατίνης

Για το γλάσο σοκολάτας:
170 γρμ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
120 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
15 γρμ. νερό
1/4 φλιτ. τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
100 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Για την αλατισμένη καραμέλα:
250 γρμ. ζάχαρη άχνη
50 γρμ. νερό
150 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρμ. βούτυρο
λίγο θαλασσινό αλάτι, χοντρό
Εκτέλεση:

Για τη βάση του μπισκότου:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα λεκανάκι, και ανακατέψτε καλά με τα χέρια να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ενώσουν τα υλικά. Την απλώνουμε σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια και ζυμώνουμε φτιάχνοντας μια λεία απαλή ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 1 εκατοστό πάχους και σε σχήμα ορθογώνιο. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και την ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Το αφήνεται να κρυώσει, και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη, (κούπ πατ) 8-9 εκ. διάμετρο, κόβετε το μπισκότο σε στρογγυλές βάσεις.

Για την Creme Brulee:
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα, και την βανίλια σχισμένη στη μέση, τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρέστε την από τη φωτιά. Σουρώνετε σε μια καθαρή κατσαρόλα. Βάλτε τους κρόκους των αβγών, το ολόκληρο αυγό, και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα μέχρι να πήξει το μείγμα, ρίχνουμε το μισό ζεστό μείγμα από το γάλα, στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλατος και σε χαμηλή φωτιά το μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το σε μια κανάτα για να κρυώσει ελαφρώς. Τοποθετήστε τις βάσεις μπισκότου σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα, βάλτε ένα τσέρκι δαχτυλίδι (καλούπι) με ίδια διάμετρο επάνω τις βάσεις μπισκότου, πιέζοντας να μπει το μπισκότο μέσα, και ρίξτε την κρέμα στα καλούπια, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να πήξει η κρέμα.

Για την κρέμα σοκολάτα:
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά φέρτε την σε σημείο βρασμού. Ρίξτε το κακάο στα 190 γρμ. βραστού νερού, και χτυπήστε το ελαφρά, προσθέστε το στην κρέμα γάλακτος, και συνεχίστε το ανακάτεμα, προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε τώρα και τη μαύρη σοκολάτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού, και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει για λίγα λεπτά, στραγγίξτε την καλά, και προσθέστε την στο ζεστό μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά να λιώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας:
Ρίξετε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά, φέρτε την σε σημείο βρασμού, αφαιρέστε την από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, το σιρόπι γλυκόζης, και το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, και να γίνει μία λεία σάλτσα.

Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και βάλτε τα στο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφή χρώμα.
Σε μπεν μαρί λιώστε τη λευκή σοκολάτα. Βάλτε την σε σύριγγα του κορνέ με λεπτή μύτη.

Για την αλατισμένη καραμέλα:
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, στη συνέχεια, αφήστε την να σιγοβράσει μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας, και στη συνέχεια ρίξτε και το βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά να γίνει μία παχιά γυαλιστερή σάλτσα.

Ολοκλήρωση των Delice:
Ρίξτε την κρέμα σοκολάτας πάνω στην κρύα Creme Brulee που αφήσατε να παγώσει. Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Αφαιρέστε τα καλούπια, βάλτε τα γλυκά πάνω σε μία σχάρα, και τα περιχύνετε με το γλάσο σοκολάτας. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και να σφίξει το γλάσο. Τοποθετήστε τα ψημένα φιλέ αμυγδάλου γύρω - γύρω σε κάθε Delice. Περιχύνετε τη λευκή σοκολάτα σε λεπτά κορδόνια πάνω από το Delice. (Προαιρετικά μία πρέζα τριμμένο αμύγδαλο, ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης στο κέντρο του γλυκού.)

Σερβίρισμα:
Σε ένα πιατάκι ρίχνετε μία με δύο κουτ. σούπας σάλτσα καραμέλας, πασπαλίστε με μια μικρή πρέζα χοντρό αλάτι, και τοποθετήστε πάνω της από ένα Delice.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF