Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστή

Υλικά για 16 μερίδες

Για το κέικ
4 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. Ζάχαρη
200 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ
200 γρ. γιαούρτι

Για τη γέμιση
200 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
115γρ. Φουντούκια σε πούδρα
4 κ.σ ζάχαρη καστανή
½ κ.γλ κανέλα σε πούδρα

Για την επικάλυψη
60 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Φυτική μαργαρίνη βιτάμ
60 γρ. Καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
½ κ.γλ κανέλα

Διαδικασία

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι τη φυτική μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και προσθέτουμε τη λιωμένη λιπαρή ουσία. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε τρίμματα ζύμης. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο κέικ.

Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.

Για το κέικ:
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φυτική μαργαρίνη λιωμένη αλλά κρύα . Ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Αλείφουμε με λίγη φυτική μαργαρίνη μια φόρμα 26-28 εκ. διαμέτρου με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τη ποσότητα του μίγματος για το κέικ. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μίγμα για τη γέμιση. Συνεχίζουμε το δεύτερο 1/3 από το μίγμα για κέικ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα για γέμιση. Κάπου εδώ μπορούμε να βάλουμε και το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με το μίγμα της επικάλυψης, και το στρώνουμε παντού..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσοχή στο ψήσημο διότι η επικάλυψη σκουρένει εύκολα, και ίσως το κέικ μας ξεγελάσει, και να μείνει άψητο μέσα. Κάνουμε το τέστ με το μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF