Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη δυώροφη τούρτα amaretto

Η φωτογραφία δεν είναι η κανονική, απλά για να πάρετε μία ιδέα...
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
10 αυγά
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κακάο
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
 2 κουταλάκια εσάνς βανίλια

Για το σιρόπι αμαρέττο
¼ του φλιτζανιού αμαρέττο
¼  του φλιτζανιού νερό ζεστό
1 κουτ. σούπας μέλι

Για την κρέμα:
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
2 κουτ. σούπας αμαρέττο
15 μαρόν γλασέ

Για το γαρνίρισμα:
½ του φλιτζανιού μαργαρίνη
λίγο νερό
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
μισό φλιτζάνι κακάο
10 μαρόν γλασέ

Οδηγίες:
Αρχίζουμε με την παρασκευή των δυο παντεσπανιών.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλεύρι από πάνω και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο. Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο ταψάκια που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί (το ένα να είναι μικρότερο από το άλλο, 26-28 εκ. το ένα,  και 20-22 εκ. το άλλο), ισιώνουμε τη επιφάνειά τους και ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε τα δύο παντεσπάνια οριζόντια, το ένα κομμάτι λίγο πιο παχύ από το άλλο.. Τώρα έχουμε λοιπόν 4 παντεσπάνια, 2 μεγάλα και 2 μικρά. Τα τρυπάμε με πιρούνι και τα βρέχουμε με ένα πινέλο με το μίγμα σιροπιού αμαρέττο.

Συνεχίζουμε με την κρέμα.
Παίρνουμε τα 5 μαρόν γλασέ και τα αλέθουμε καλά στο μούλτι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, και την άχνη ζάχαρη, να σφίξει καλά, προσθέτουμε και το αλεσμένο μαρόν, ανακατεύουμε λίγο ακόμα, και τέλος προσθέτουμε  και τα 10 καλά ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ. Σε ένα δίσκο, (αν έχετε και τσέρκι, ακόμα καλύτερα) βάζουμε ένα από τα μεγάλα παντεσπάνια, (το πιο παχύ), και καλύπτουμε με μια καλή στρώση κρέμας και σκεπάζουμε με το άλλο μεγάλο παντεσπάνι, (το πιο λεπτό), τοποθετούμε τώρα πάνω από το μεγάλο παντεσπάνι ένα από τα μικρά, (το πιο λεπτό). Καλύπτουμε τις επιφάνειες με κρέμα, και βάζουμε και το τελευταίο μικρό παντεσπάνι, (το πιο παχύ), τελειώνοντας με την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτωντας λίγο και το πλαινο της τούρτας. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Τέλος, φτιάχνουμε και το γαρνίρισμα.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη και το νερό και τα ζεσταίνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, χτυπώντας συνεχώς το μίγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό. Το αφήνουμε να πήξει τόσο, ώστε να μπορούμε να αλείψουμε τη τούρτα μας. Γαρνίρουμε με αυτό το μίγμα, και με τα υπόλοιπα 10 μαρόν γλασέ. Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF