Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη Σοκολατόπιτα

Υλικά

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι φαρίνα
50 γρ. κακάο
85 γρ βούτυρο
50 γρ έτοιμο εσπρέσο
2 κουτ. γλυκού Tia maria

Για την μους
3 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
50 γρ καστανή ζάχαρη
175 σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος

Γαρνίρισμα
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
150 γρμ. κουβερτούρα κομματάκια

ξύσμα μαύρης και άσπρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μεσαίο ταψί βάζουμε σε αντικολλιτικό χαρτί . Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.

Για τη μούς
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα. Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ανισομερή μέρη. Αναμειγνύουμε το λικέρ με τον εσπρέσο, και βρέχουμε καλά το παντεσπάνι. Φτιάχνουμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας την, (ένα παντεσπάνι, μία στρώση μούς), και καλύπτωντας την με τη μους. Την βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα κατσαρολάκι καίμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Την περιχύνουμε πάνω στο παγωμένο γλυκό μας, αφήνοντας την να τρέξει στα πλάγια. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας πικρής και γλυκιάς (άσπρη και μαύρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF