Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μους γιαουρτιού με φράουλες

Υλικά
500 γρμ. φρέσκες φράουλες
2 φύλλα ζελατίνα
1 πορτοκάλι (χυμός)200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμετη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσει. Αφού πλύνουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις πολτοποιούμε στον κόφτη του μίξερ και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της πρέπει να είναι σαν αραιό γιαούρτι. Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι στην κρέμα και με το σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Σε κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό πορτοκάλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνα (αφού τη στραγγίσουμε καλά με το χέρι). Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί στο ζεστό χυμό. Τέλος ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στις πολτοποιημένες φράουλες και λίγο λίγο ρίχνουμε τον πολτό φράουλας στο χτυπημένο με τη σαντιγί γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF