Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Στόλεν

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
175 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. βούτυρο
250 γρ. τυρί κρέμα
2 αυγά
50 γρ. λικέρ μαστίχας
5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή (½ κουτ. του γλυκού τριμμένη μαστίχα)
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γρ. σταφίδα ξανθή
150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
100 γρ. πορτοκάλι γλασσέ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τα 175 γρ. άχνη και τα αυγά. Προσθέτουμε το τυρί και όταν ενοποιηθούν τα γλυκά ρίχνουμε τα αρωματικά, τους ξηρούς καρπούς, το λικέρ μαστίχας και στο τέλος το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Θα αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την κλείνουμε σε μεμβράνη και θα την αφήσουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, θα την χωρίσουμε στα δύο, θα την πιέσουμε σε κυκλικό σχήμα πάχους 2 εκ. Θα διπλώσουμε τον κύκλο στα δύο αφήνοντας το κάτω μέρος να εξέχει 1 εκ. περισσότερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC για 50-55 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφουμε τα Stollen με το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τα πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Tips
Αν θέλουμε το ένα κομμάτι το γεμίζουμε με αμυγδαλόπαστα, Μάρζιπαν.


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF