Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Baci Gelato (παγωτό)

Η συνταγή είναι Ιταλική, και είναι μεταφρασμένη από μένα, και αποκλειστικά δημοσιευμένη μόνο σε αυτό το site.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
500 γρμ. γάλα
1 βανίλια φασόλι, ή 1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
300 γρμ. ζάχαρη άχνη (χωρισμένη σε 2 Χ 150 γρμ.)
4 κρόκους αυγών
220 γρμ. Nutella ή κάποια άλλη πραλίνα φουντουκιού
1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια, τα 150 γρμ. ζάχαρη, και το κακάο αν θέλετε, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Φέρτε την λίγο πριν από το σημείο βρασμού, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους και τα υπόλοιπα 150 γρμ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε το σε μία κατσαρόλα και βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και σουρώστε το μείγμα σε ένα μεταλικό δοχείο, με ένα σουρωτήρι.. Προσθέστε τη Nutella ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί και να ενοποιηθεί με την κρέμα.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Βγάλτε το και χτυπήστε το με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, ξαναβάλετε το στην κατάψυξη, και επαναλάβετε 2 ή 3 φορές, ακόμα την ίδια διαδικασία ώστε να γίνει το παγωτό μας απαλό και να μην πετρώσει. Εναλλακτικά το παγώνετε σε μια μηχανή παγωτού αν έχετε, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρετε μόνο του ή με ξύσμα λευκής, ή μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, ή με ένα κομμάτι Triple Chocolate Praline Tart. (Βλέπε συνταγή.)

Μερίδες: περίπου 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF