Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μπανόφι με σοκολάτα

Μία φανταστική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη. Δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο σε αυτό το site.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
300 γρμ. μουστοκούλουρα σκληρά
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση "Toffee":
3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
125 γρμ. βούτυρο
150 γρμ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
1 γάλα ζαχαρούχο

Για την επικάλυψη:
250 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Bάση:
Κόβουμε τα κουλουράκια σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μούλτι με το λιωμένο βούτυρο, τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σε μία φόρμα με τσέρκι 26 - 28 εκ. στρώνουμε το μείγμα με τα κουλουράκια, και πατάμε καλά με ένα ποτήρι με λείο πάτο,  ξεκινώντας από την μέση προς τα έξω, αφήνοντας στην άκρη της φόρμας ένα μικρό τοίχωμα γύρω-γύρω, για να μας κρατήσει την κρέμα.

Γέμιση "Toffee":
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τα 125 γρμ. βούτυρο να κάψει καλά, ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο, συνεχίζοντας ασταμάτητα το ανακάτεμα έως ότου καραμελώσει το γάλα, και γίνει μία απαλή σχετικά σφιχτή κρέμα. (Προσοχή να μην το κάψουμε.) Ρίχνουμε την κρέμα Toffee πάνω στη βάση με τα κουλουράκια, και την απλώνουμε. Στρώνουμε τις μπανάνες να καλύψουν όλη τη φόρμα.

Επικάλυψη γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι καίμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Την αδειάζουμε πάνω στις μπανάνες, την στρώνουμε, και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε κόβουμε το γλυκό μας, και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF