Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού

Υλικά
2 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα, και χωρίς κουκούτσια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό125 γρμ. κουβερτούρα κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο βιτάμ

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά για να μην μας διαλυθούν.
Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε χωρίς να τραυματίσουμε την σάρκα.
Εάν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε μπαστουνάκια φλούδες από πορτοκάλι και να τα φτιάξουμε και αυτά μαζί με τις ροδέλες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε για για 2 -3 λεπτά (ο χρόνος αρχίζει να μετράει από τον βρασμό) στην συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τις ροδέλες και τα μπαστουνάκια.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν σε σχάρα για μερικές ώρες. Τα μπαστουνάκια τα στραγγίζουμε σ’ ένα σουρωτηράκι.
Όπως είναι με την σχάρα και το ταψάκι που έχουμε βάλει από κάτω , τα βάζουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα στον αέρα ή πάνω κάτω φωτιά και στους 100 βαθμούς, για να στεγνώσουν.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο κόβουμε τις μεγαλύτερες ροδέλες στην μέση με ένα ψαλίδι για να μην τις καταστρέψουμε και τις μικρότερες τις κρατάμε όπως είναι.
Εάν έχουμε φτιάξει και μπαστουνάκια μπορούμε να τυλίξουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και να φτιάξουμε ζελεδάκια ή να τις βουτήξουμε και αυτές στην σοκολάτα
Σ’ ένα σχετικά στενό και λίγο ψηλό μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο για 1 – 1,5 λεπτό σε Μπαιν Μαρί. Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο. Παίρνουμε μια-μια τις φετούλες με μία λαβίδα, ή ένα πιρούνι, προσπαθώντας να μην τις τραυματίσουμε και τις βουτάμε όρθιες στην σοκολάτα μέχρι την μέση και τις τοποθετούμε σ’ ένα δισκάκι που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα, και είναι... έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF