Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αλκοολούχα γλυκά Σουδάκια

Ένα υπέροχο γλύκισμα Γαλλικής συνταγής.

Υλικά: 
Για περίπου 20 σουδάκια

Για τη ζύμη Σου:
100 γρμ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 ml γάλα
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
120 γρμ. πλήρες γάλα, πολύ κρύο
60 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
1 φακελάκι βανίλια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
30 ml κονιάκ ή σκούρο ρούμι,
75 γρμ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
60 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρμ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
450 ml γάλα
1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας

Για γαρνίρισμα:
50 γρμ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Προετοιμασία των Σου: 
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε 350 ml γάλα, 100 γραμ. βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Όταν το βούτυρο λιώσει τελείως και βράσει το μείγμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτουμε 150 γραμ. αλεύρι με τη μία, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζύμη να μαζεύεται από τις άκρες του σκεύους και να σχηματίζει μια μπάλα (περίπου 2 λεπτά). Ρίξτε την ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει λίγο (5 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε τρία αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενές, και συνεχίζετε το ίδιο με το επόμενο αυγό. Σε ένα ταψί που το έχετε στρώσει με λαδόκολλα, βάζετε μικρές μπαλίτσες ζύμης με ένα κουτάλι, η με σακούλα του κορνέ, φτιάχνοντας περίπου 20 μπαλίτσες, σε απόσταση μεταξύ τους, διότι η ζύμη θα φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά. Αφήστε τα σου κρυώσουν σε σχάρα.

Προετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής:
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με το ρούμι η κονιάκ, και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν.
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπήστε σε ένα λεκανάκι τα 3 αυγά, 60 γρμ. αλεύρι, και 90 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε 450 ml βραστό γάλα, ανακατεύοντας. Ρίξτε το σε μια κατσαρόλα, και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Βράζουμε για ένα έως δύο λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα με το χυμό τους. Βάλτε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει.

Προετοιμασία της κρέμας μασκαρπόνε:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το μασκαρπόνε με το πολύ κρύο γάλα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέστε το φακελάκι με την βανίλια, εξακολουθείτε το χτύπημα για ένα ακόμα λεπτό.

Συναρμολόγηση:
Κόβουμε τα σου στο μισό πάχος. Γεμίστε τα με μία κουτ. σούπας κρέμας ζαχαροπλαστικής. Κλείστε τα ελαφρά και βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμας μασκαρπόνε πάνω από κάθε σου, πασπαλίστε τα με το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.
Για πιο εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για όλη αυτή την εργασία, μια σακούλα του κορνέ...
Διατηρήστε τα γλυκά σας στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF