Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκότα φιστικοβούτυρου (cookies)

Υλικά
115 γραμ. βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
185 γραμ. φιστικοβούτυρο

70 γραμ. καστανή ζάχαρη
65 γραμ. άσπρη κρυσταλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανίλια
2 κουτ. σούπ. γάλα
195 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 / 4 κουτ. γλ. αλάτι

Επίστρωση (προαιρετικά):
65 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη

Γαρνίρισμα: 
48 σοκολατάκια, Chocolate Kisses (φιλιά σοκολάτας)

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπήστε για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό τη βανίλια και το γάλα, χτυπήστε για να ανακατευθούν καλά. Σε ένα χωριστό μπολ ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μείγμα φυστικοβουτύρου και χτυπήστε μέχρι ενσωματωθούν τα υλικά. Βάλτε το σε ένα λεκανάκι, καλύψτε το με μία μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
Παίρνετε ζύμη και φτιάχνετε 2.5 εκατ. περίπου στρογγυλά μπαλάκια. Κυλήστε τα αν θέλετε στην άσπρη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 5 εκατ. περίπου.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 8 - 10 λεπτά , Ή μέχρι τα μπισκότα ροδίσουν ελαφρά. Αμέσως μετά την αφαίρεση των cookies από το φούρνο, τοποθετήστε ένα σοκολατάκι (φιλί) στο κέντρο κάθε μπισκότου, πιέζοντας ελαφρά με προσοχή να μην το σπάσουμε. Αφήστε τα σε δροσερό μέρος να κρυώσουν.

Κάνει περίπου 48 cookies.

Tips.
Αν θέλετε μπορείτε αντί για σοκολατάκι, να βάλετε ένα αμύγδαλο ελαφρώς ψημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF