Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πανακότα με γιαούρτι, μέλι και σος με vinsanto

Μία πανακότα εμπνευσμένη, πολλή δημιουργική και άκρως προκλητική από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά
600 γρμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρμ.γάλα φρέσκο
60 γρμ. μέλι
20 γρμ.ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης ( 15 γρ.)
200 γρμ.γιαούρτι

Υλικά γιά τη σος
500 γρμ. φράουλες ( καθαρό βάρος)
χυμό από ½ λεμόνι
150 γρμ.ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρμ.γλυκό κρασί Vinsanto

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα.
Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει,το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το γιαούρτι.Μόλις η κρέμα κρυώσει,τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τ’αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Εκτέλεση για τη σος
Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και ρίχνουμε πάνω απ’αυτές τη ζάχαρη.Τις αφήνουμε για μία ώρα και έπειτα τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε στη φωτιά να βράσουν για τρία λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το Vinsanto.
Αναποδογυρίστε τα μπολ και σερβίρετε την πανακότα με τη σος..

Tip:
Αν η πανακότα έχει κολλήσει στα μπολ και αρνείται να απελευθερωθεί, βυθίστε τα σε καυτό νερό για λίγα λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF