Υλικά:
150 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές σ. ζάχαρη
2 κουταλιές σ. ρούμι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες, και σε τάρτες.
150 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές σ. ζάχαρη
2 κουταλιές σ. ρούμι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ρούμι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για ένα πεντάλεπτο σε χαμηλή φωτιά. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά και διαλύουμε σε ελάχιστο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο χυμό πορτοκαλιού, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές κρέπες, σε κρέμες, και σε τάρτες.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή!! Με βοήθησε πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία στην ιστοσελίδα σας!!
Χαίρομαι που σε βοήθησε Ροδούλα. Σε ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία και εσύ σε ότι φτιάχνεις.
Διαγραφή