Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Από τον Chef Marios Glukas

Υλικά:
350 γρ μαύρες Σταφίδες
125 γρ Σταφίδες σουλτανίνα
200 ml Κρασί ginger
1 Πακέτο βούτυρο
200 γρ Μαύρη ζάχαρη
4 Αυγά
200 γρ φαρίνα
50 γρ Αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 Κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
1 Κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο ginger

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλες τις σταφίδες μαζί και ραντίζουμε με το κρασί ginger και τις αφήνουμε όλοι νύχτα για να ποιούν και να μεθύσουν
Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το γλυκό μας όπως τον πατροπαράδοτο τρόπο.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, όταν ασπρίσουν τα υλικά μας ρίχνουμε μέσα και τα αυγά μας και τα χτυπάμε όλα μαζί για να ενωθούν και τέλος προσθέτουμε και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι . Στην συνέχεια παίρνουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη βαθιά και προσθέτουμε τις σταφίδες τα καρυκεύματα, το ginger, και το ginger το φρέσκο και αρχίζουμε να ρίχνουμε στην λεκάνη τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χυλός πηχτός
Τέλος παίρνουμε ένα βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Συμβουλή.
Μπορεί να γίνει και μία θαυμάσια Βασιλόπιτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF