Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Triple Chocolate Praline Tart

Μία υπέροχη συνταγή τάρτας σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μένα αποκλειστικά για αυτό εδώ το site.
Υλικά

Βάση τάρτας σοκολάτας:
200 γρμ. αλεύρι
60 γρμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
30 γρμ. κακάο
100 γρμ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κιβάκια
2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό στο τέλος για να φτιάξει η ζύμη

Γέμιση πραλίνα σοκολάτας:
150 γρμ. φουντούκια καβουρδισμένα, άσπρα χωρίς φλούδα
175 γρμ. ζάχαρη καστανή
60 γρμ νερό
300 γρμ. κρέμα γάλακτος
400 γρμ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Γλάσο σοκολάτας:
160 γρμ. κρέμα γάλακτος
40 γρμ. γάλα
200 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Για τη βάση τάρτας σοκολάτας:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, και το κακάο σε ένα μεγάλο μπλέντερ και τα ανακατεύετε. Προσθέστε το βούτυρο, και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα, στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα. (Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο κρύο νερό να γίνει πιο μαλακιά η ζύμη και να μην σπάει). Απλώστε την σε μια ελαφρώς αλευρομένη επιφάνεια και ζυμώστε την καλά με το χέρι. Τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Ανοίγουμε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πάχος 3 εκ. και 30 εκ. διάμετρο. Απλώστε την ομοιόμορφα σε μία ταρτιέρα ανάλογου μεγέθους, ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, κόψτε τα περισσεύματα γύρω, γύρω. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Τρυπάμε με πιρούνι την ζύμη, απλώνουμε μία λαδοκολα, και γεμίζουμε με ότι όσπρια έχουμε, (φασόλια, ρεβίθια, φακές, κ.λ.π.) Ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί με τα όσπρια, και ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει καλά η ζύμη και να πάρει ένα ανοιχτόξανθο χρώμα (8-10 λεπτά περίπου...).

Για την πραλίνα φουντουκιού:
Σε ένα τηγάνι βάλτε την ζάχαρη με τα 60 ml νερό και ψήστε την σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει σκούρα καραμέλα, (4-5 λεπτά), ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάστε τα σε ένα σκεύος και αφήστε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια βάλτε τα στο μπλέντερ, και κάντε τα σκόνη.

Για την γέμιση πραλίνα σοκολάτας:
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει, προσθέστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα δύο τρίτα της πραλίνας φουντουκιού. Αδειάστε την πάνω στην ψημένη τάρτα και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να πήξει (1 ½ -2 ώρες).

Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάλτε την κρέμα και το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, και αφήστε την να κάψει. Προσθέστε την μαύρη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία και απαλή. Απλώστε την πάνω στην τάρτα, βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να πήξει (45 λεπτά - 1 ώρα).

Κόψτε σε κομμάτια μερίδας με ένα καυτό μαχαίρι και σερβίρετε με λίγη από την πραλίνα φουντουκιού που κρατήσαμε.
(Σερβίρεται επίσης με παγωτό βανίλια, ή σαντιγί, ή baci gelato). (Βλέπε συνταγή,)

Μερίδες: 16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF