Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ελιξήριο σοκολάτας

Δοκιμάστε...να ερωτευθείτε!
Υλικά

Για 2 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
110 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος NOYNOY
2 κουταλιές αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
250 ml ξηρό λευκό κρασί
χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος NOYNOY και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

Την σερβίρουμε με συνοδεία σαμπάνιας το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου και περιμένουνε να...επιδράσει!

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF