Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πανακότα σοκολάτας με σος λευκής σοκολάτας

Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά

Για την πανακότα:
650 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
110 γρμ. γάλα
70 γρμ. ζάχαρη
12 γρμ. φύλλα ζελατίνας
140 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια

Για την σος λευκής σοκολάτας:
70 γρμ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
40 γρμ. γάλα
80 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 φασολάκι βανίλια, η μία κάψουλα

Εκτέλεση:

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουσκεύουμε την ζελατίνη.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα,  την βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση και αρχίζει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ζελατίνη, αφού την στίψουμε καλά να φύγει το νερό, ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Διαμοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά φορμάκια, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει η κρέμα καλά. Ξεφορμάρουμε την κρέμα βουτώντας για λίγο το κάθε φορμάκι σε καυτό νερό.

Για την σος:
Ανοίγουμε το φασολάκι βανίλια στη μέση, και με ένα μαχαιράκι παίρνουμε την ψίχα από την μισή βανίλια.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και την βανίλια, την βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα, και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την περιχύσουμε στην πανακότα.

Tips:
Εναλλακτικά για την σος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη κουβερτούρα και να κάνουμε μια υπέροχη σος σοκολάτας. Μπορούμε ακόμα να την σερβίρουμε χωρίς σος αλλά με φρούτα του δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF