Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ταρτάκια με κρέμα τυριών και ψημένα βερίκοκα

Ένα υπέροχο απολαυστικό γλυκό Γαλλικής συνταγής. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από μενα αποκλειστικά για αυτό εδώ το site.

Υλικά για 8 μερίδες:
4 φορμάκια για ατομικά κέικ

Για τη βάση του μπισκότου:
60 γρμ. ζάχαρη καστανή
1 κάψουλα βανίλια
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ. καρύδια αλεσμένα σκόνη
30 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σ. κονιάκ
λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια

Για το βερίκοκο:
4 μεγάλα γινωμένα βερίκοκα
15 γρμ. καστανή ζάχαρη
15 γρμ. ελαιόλαδο
15 γρμ. Pineau des Charentes, είδος κρασιού, απεριτίφ. (αν δεν έχουμε βάζουμε 5άρι κονιάκ)

Για το γαρνίρισμα:
80 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
2 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
λίγα καρύδια χοντροκομμένα

Για την κρέμα:
120 γρμ. τυρί κρέμα
120 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
1 κουτ. σ. μέλι

Εκτέλεση:

Για το μπισκότο:
Βάλτε τα καρύδια στο μπλέντερ και κάντε τα σκόνη. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο μπολ.
Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια στο μπολ με τους κρόκους. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέστε το κονιάκ, τα καρύδια, και το αλεύρι. Ενσωματώστε τα με μια σπάτουλα μαρίζ.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο μπολ που έχετε τα ασπράδια και με το μίξερ χτυπήστε τα να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε την στο μίγμα των κρόκων, και διπλώστε απαλά με μία σπάτουλα, μαρίζ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Πλένετε και στεγνώνετε τα βερίκοκα. Κόψτε τα στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και την βάση από τα κοτσάνια. Βάλτε τα σε ένα ταψί με το εσωτερικό προς τα πάνω. Αλείψτε τα με τα 15 γρμ. ελαιόλαδο, και πασπαλίστε τα με τα 15 γρμ. καστανής ζάχαρης. Βουτυρώστε και αλευρώστε τα φορμάκια. Μοιράστε τη ζύμη μπισκότων σε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ, βάλτε τα μαζί με τα βερίκοκα στο φούρνο, και ψήστε τα όλα μαζί για 25 λεπτά περίπου. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν. Ραντίστε τα βερίκοκα με μερικές σταγόνες Pineau des Charentes.

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ, κτύπησε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, και το μέλι με ένα σύρμα ή μίξερ, για 1 λεπτό περίπου.

Για το γλάσο:
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και προσθέστε το ελαιόλαδο.

Συναρμολόγηση του γλυκού:
Κόψτε κάθε μπισκότο οριζόντια στη μέση. Ραντίστε τα με λίγο σιρόπι από αυτό που άφησαν τα βερίκοκα, και βάλτε πάνω σε κάθε μπισκότο από μία καλή κουταλιά της σούπας κρέμα, και από ένα ψητό βερίκοκο με το εσωτερικό προς τα κάτω. Ολοκληρώστε με ένα κουτ. γλ. από την ζεστή λιωμένη σοκολάτα και μισό κουταλάκι χοντροκομμένα καρύδια.
Σερβίρετε αμέσως...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF