Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προφιτερόλ με παγωτό και ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Γαλλικά προφιτερόλ με παγωτό και ζεστή σάλτσα σοκολάτας, Μία υπέροχη Γαλική συνταγή, αποκλειστικά για το my-sweet-place-patisserie.
Υλικά
Για τα σου
240 ml γάλα
110 γρμ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά

Για την σάλτσα σοκολάτας
120 ml κρέμα γάλακτος
340 γρμ. σοκολάτα γάλακτος, ή σοκολάτα υγείας μαύρη, τεμαχισμένη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
30 ml έτοιμο καφέ, (π.χ. εσπρέσο)
παγωτό βανίλια για την γέμιση

Εκτέλεση

Για τα σου
Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεματιστή. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το αλεύρι, και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, ή με το σύρμα, μέχρι να πήξει και να γίνει μία απαλή κρέμα. Βράστε την για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιήστε την λεπίδα. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά και να σφίξει η ζύμη.
Με ένα κουτάλι αδειάζετε από το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φτιάχνοντας βουναλάκια 3-4 εκ. πλάτος, και 2,5 εκ. ύψος, σε απόσταση μεταξύ τους. Με βρεγμένο το δάχτυλό σας, πιέστε ελαφρά προς τα κάτω την κορυφή της ζύμης να στρώσει. Εναλλακτικά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία σακούλα του κορνέ, με μεγάλο στόμιο, και να φτιάξετε τις μπαλίτσες πιο εύκολα, και ομοιόμορφες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, στη συνέχεια σβήστε το φούρνο, και αφήστε τα προφιτερόλ για άλλα 10 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να ακούγονται κούφια όταν τα πιέζετε στο κάτω μέρος. Κάντε μια μικρή σχισμή στη πλευρά του κάθε προφιτερόλ, ώστε να επιτρέψετε να φύγει ο ατμός. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα σοκολάτας
Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε το μέλι και τον καφέ, και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Σερβίρισμα
Κόψτε κάθε προφιτερόλ κάθετα μέχρι την μέση και σταυρωτά, η οριζόντια, ανοίξτε τα λίγο και γεμίστε με μία μικρή ποσότητα παγωτού, τα κλείνετε λίγο, και τα περιχύνετε με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Τα σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF