Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Sour cream. Ξυνή κρέμα

1ος τρόπος
Υλικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος 18% λιπαρά
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 22-24 βαθμούς.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τον αβγογδάρτη.
Βάζετε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι και αφού κρυώσει κλείνετε το καπάκι. Το αφήνεται για περίπου 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά τις 24 ώρες διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες φτάνει να το ανοίγουμε και να το ανακατεύουμε με κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2ος τρόπος

Υλικά:
1 κούπα κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
Το χυμό μισού λεμονιού
1 γιαούρτι αγελαδινό

Εκτέλεση:
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείο για 24 ώρες
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF